• pic1
 • pic2
 • pic3
 • pic4
 • pic5
 • pic6
 • pic7
 • pic8
 • pic9
 • pic10
 • pic11
 • pic12
 • pic13
 • pic14
 • pic15
 • pic16
 • pic17
 • pic18
Részvételi feltételek, házirend:
Tisztele Szülők!
Honvédelmi és rendészeti pályára irányító táborunkat immáron 17. éve azoknak a 11 és 22 év közötti fiataloknak szervezzük, akik ha csak egy hétre is, de szeretnék - kontrollált környezetben - kipróbálni, átélni, milyen kihívásokkal jár ez a hivatás. Küldetésünk: A gyerekeket nagy fokú önállóságra, fegyelemre, a szülők, felnőttek iránti tiszteletre, engedelmességre neveljük. Felelősségtudatukat klasszikus katonai módszerekkel erősítjük, úgy, hogy a nyáron tanultak szokásukká váljon és felnőtt korukban is hasznát vegyék az itt tanultaknak, mint annak idején szüleik, nagyszüleik.Az ő igényeik alapján alakítottuk ki a nem mindennapi tábor programját. Ha nem is mindenki fogja hivatásának választani ezt a nem könnyű pályát, de legalább jobban fogja tisztelni annak művelőit. Mottónk: Alázat, Tisztelet, Fegyelem, amit az iskolában nem tanítanak!


A gyerekeket életkori sajátosságaikat figyelembe véve úgy terheljük, hogy a nap végén játékra is jusson idejük és energiájuk. A gyerekek ebben a jellem és szemlélet formáló táborban katonai gyakorló ruházatot viselnek. Az egységes és katonás megjelenés érdekében érdemes beszerezni a militaryboltokban is kapható terepszínű vagy zöld gyakorlóruházatot egy vagy két nadrággal a hozzá tartozó Bocskai sapkát, vagy barettet és a katonai bakancsot.(vagy túracipőt) A táborban az érzelmi és fizikai biztonságot nyújtó hivatásos katonák valamint rendőr és pénzügyőr kiképzők jóvoltából az ébresztőtől az étkezéseken át a takarodóig minden fegyelmezetten,vezényszóra történik. Egyes foglalkozásokkal a kézügyességet fejlesszük, míg másokkal az erőnlétet vagy a figyelem összpontosítást. Erre a legtöbb résztvevőnek szüksége is van, mivel többségében önzőek és lusták,a hiperaktívak, SNI-sek türelmetlenek és figyelmetlenek, a jól neveltekkel ellentétben, akik közül sokan félénkek és bátortalanok. Minden héten van gépkarabély-lövészet, gáztámadás és gránátdobás, de itt a nevükkel ellentétben csak vaklőszert és veszélytelen pirotechnikát használunk. Egyes programok és bemutatók a szélsőséges időjárás változás függvényében csúszhatnak illetve elmaradhatnak. A kiképzésben évek óta részt vesznek a legkiválóbb katonai és rendőri különleges egységek. Minden héten van kommandós, katonai vagy kutyás bemutató. A táborban nincs sem tévé, sem telefon, sem számítógép, mert az életre neveléshez nincs szükség ezekre az eszközökre, a gyerekek közül néhányan amúgy is félre hangoltan érkeznek, mert egy nagy vizuális szénakazalban élnek, ahol erős a zaj és nagy a csábítás. Ahhoz, hogy a tábor végén egy viharálló gyereket kapjanak vissza, sokkal nagyobb szükség van egy közösségre, amelyben megtanítják őket a csapatban való gondolkodásra, egymás elfogadására, a felnőttek tiszteletére, a hazaszeretetre.Beiratkozás: Táborainkba kizárólag weboldalunkon keresztül lehet jelentkezni. Először regisztrálni kell, majd a postafiókba kapott email alapján belépni a weboldalra. HA NEM KAPNÁ MEG A REGISZTRÁCIÓS EMAILT NÉHÁNY PERCEN BELÜL, AKKOR LEVELEZŐ PROGRAMJÁNAK SPAM MAPPÁJÁT IS NÉZZE MEG, MERT OTT LESZ. A táborok rovatban a jelenleg induló turnusokban rendelkezésre álló szabad helyeket lehet látni. Ekkor kell tábort választani és követni a foglalás folyamatát. Ha nagy felbontású fotót próbálnak feltölteni hibaüzenetet ír ki, folytassák fotó feltöltése nélkül. A sikeres foglalás végén kapnak egy emailt. Öt napon belül kell a foglalót átutalni vagy befizetni kártyával. A fennmaradó összeg a beiratkozáskor készpénzben fizetendő.

Elhelyezés: Tábori körülmények között, katonai sátrakban, tábori ágyakon.

Higiénia: Hideg-meleg vizes zuhanyzó, kötelező napi használattal.

Étkezés: Napi háromszori étkezés helyben, ebből kétszer főtt meleg étel.

A fegyelemről. Sokan tudatlanul azt gondolják, hogy itt agresszív gyerekek kiélhetik vadságukat. Tévedés! Itt az arra érdemes gyerekek kapnak felejthetetlen nyári élményeket cserébe a jó bizonyítványért. A nem ide való fegyvermániákus, lövöldözős, agresszív gyerekeket eltanácsoljuk.

A Társaság: Sokan jönnek újra. A létszám felét-kétharmadát az évek óta visszajáró gyerekek teszik ki. A legkiválóbbakat a tábor végén előléptetjük és a következő táborban már rajparancsokként működhetnek közre. Egyesületünk több iskolával köt megállapodást közösségi szolgálatra.

Speciális étkezés: Cukorbetegeknek, vegetániánusoknak, laktóz- és lisztérzékenyeknek és egyéb étel allergiásoknak NEM TUDUNK speciális étkezést biztosítani. Tábori konyhánkban dió- és mogyoróféléket is használunk.

Védnökség: Táborunk szabályos működéséért két tábornok is védnökséget vállalt. A katonai terület fővédnöke Domján László vezérőrnagy úr a Magyar Honvédség tábornoka, míg a rendészeti terület védnöke Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok úr az Országos Rendőr- Főkapitányság főtanácsosa.

Nyilvánosság: A tábori programokról fotók, videók készülnek, amelyeken a gyermekek felismerhetőek. Ezeket a képeket, videókat az internetre is feltöltjük.

Sérülések: A tábor szervezői mindent elkövetnek, hogy a legkisebb balesetet is elkerüljék, de a legjobb gondoskodás esetén is előfordulhat egy-két apróbb karcolás vagy elesésből adódó kisebb sérülés. (Előre is elnézést érte)

Tábor lemondás: 72 órával a tábor megkezdése előtt még át lehet foglalni egy későbbi tábor időpontra, de a befizetett foglalót visszaadni nem áll módunkban.
Tiltott dolgok: Ebben a közösségben hagyományosan minden résztvevőnek tilos a dohányzás, tűz gyújtás, italozás, drog használat és az energia ital fogyasztása is. A szabályszegők rossz hatással vannak a többiekre, ezért haza küldjük őket.

Antiszociálisak: Sajnos minden táborban akad egy-két olyan gyerek, aki nem tud beilleszkedni, nem fogadja el a szabályokat, kötöttségeket, vagy csak egyszerűen hiányoznak neki a szülei. Őket általában a tábor vége előtt elviszik. Az ő esetükben csak a hátralévő napokra számított érkezési díjat.(napi 1200 Ft) tudjuk visszatéríteni.

Ruházat:: A gyerekek napközben a magukkal hozott katonai gyakorló ruházatot viselik. Higiéniai okokból ilyen ruházatot bérbe adni nem tudunk, tábor előtt idejében szükséges beszerezni. Pl. az alábbi boltokban. Budapest, VII. ker. Thököly út 12. tel 06 70 602 45 02, 06 1 798-25-99, Budapest VI. ker Teréz krt. Aradi u. sarok pince, 22-es csapdája bolt tel:0670-312-2213

Kanálgép: Mivel a katonák hagyományosan kanálgéppel étkeznek, ezért kérjük szerezzenek be egyet csemetéjüknek. Később is jól jöhet kempingezéskor.

Utazás: A táborba mindenki egyénileg hozza vagy küldi gyermekét és a végén szintén egyénileg jön érte.

Környezetvédelem: Táborainkban több mint 12 éve nem használunk eldobható műanyag tányérokat és evőeszközöket. A hámozott zöldség héját pedig komposztáljuk. Valamennyi hulladékot szelektíven gyűjtjük. Minden héten friss tiszta étolajjal töltjük föl a fritut, de ehhez kérjük járuljanak hozzá 1 liter bontatlan üveg étolajjal, melyet a beiratkozás alkalmával kérünk leadni.

És néhány jótanács:

a gyerek NE HOZZON MAGÁVAL
 • túl sok készpénzt (legfeljebb 510-20 ezer forintot, a táborban van büfé és a közelben ABC)
 • drága műszaki cikkeket, airsoft fegyvert, kést, bicskát, telefont (nem tudunk rá vigyázni)
 • Túl sok ruhát, egynél több katonai málhazsákot.

A gyerek a következő dolgokat hozza magával a táborba érkezés alkalmával:
 • terepszínű gyakorlóruha, (legjobb ha ebben a ruhában jön, ebben lesznek napközben)
 • sapka (zöld vagy terepszinű Bocskai sapka)
 • melegítő ruha, zöld vagy fehér póló, rövid nadrág, könnyű sportcipő estére, szabadidőre, (sárga, kék, piros, rózsaszín póló nem túl előnyös)
 • bármilyen színű esőköpeny (ha esne az eső)
 • 2 törölköző (egy nagy fürdő és egy mosakodó)
 • fogmosó és tisztálkodó felszerelés, alsónemű, pizsama, papucs, fürdőnadrág
 • hálózsák (nagyon fontos)
 • zárt cipő, de inkább bakancs vagy túracipő (szandál nem jó)
 • cipőpucoló felszerelés, box, bekenő-, sár- és fényesítő kefe (minden este szükség lesz rá)
 • kispárna (csak ajánlott)
 • elemlámpa, kulacs, wcpapír, papírzsepi
 • A/5 méretű vonalas tűzött füzet, toll, ceruza, radír
 • kanálgép, műanyag pohár vagy pléh bögre
 • kullancs, szúnyog elleni szerek (ajánlott)
 • sebtapasz, gyógyszerek, vitaminok (ha szed valamit)
 • a fanatikusabb military rajongók hozhatnak magukkal gyalogsági ásót, saját rohamsisakot, iránytűt vagy tájolót és gázálarcot (egyáltalán nem kötelező)

A gyerekek a táborban a katonai hagyományoknak megfelelően zöld vagy terepszínű gyakorlóruházatot viselnek. Bakancs helyett végszükségben jó a magasszárú cipő is, de inkább a surranó, mert az védi a gyerek bokáját.


A militarytábort a Magyar Honvédség, ORFK, Rendészeti Szervek Kiképző Központja, NAV, BVOP, HM Armcom, HM Currus, Gamma, Respirátor, Haltech, MFS 2000, Poligontransz szakmai és anyagi támogatásával hoztuk létre évekkel ezelőtt. Ha a gondos szervezés ellenére mégis találna apróbb hibákat, kérjük jelezze. A tábor vezetője két alkalommal is magas állami elismerésben részesült amikor "a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként" átvehette 2008-ban és 2010-ben Honvédelmi Minisztertől a Honvédelemért kitüntető címet.

Üdvözlettel:

Horváth Zsolt
hadmérnök
táborvezető
20/339-6400

Lehetőség szerint olyan kérdéssel keressenek, amelyre a "szülőknek- illetve táborok rovatban" nem talál választ.
szerencsejatek.hu
Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák
MaximArt DesignStúdió