• pic1
 • pic2
 • pic3
 • pic4
 • pic5
 • pic6
 • pic7
 • pic8
 • pic9
 • pic10
 • pic11
 • pic12
 • pic13
 • pic14
 • pic15
 • pic16
 • pic17
 • pic18
2024-02-11
Évtizedek óta rendszeresen meghívást kapok volt táboros fiataljaimtól, kiemelkedően fontos szakmai, családi eseményekre, amikor meghívnak diplomaavatóra, tiszavatásra, katonai esküre, születésnapokra. Mindig büszke leszek rájuk, de a mai volt az első esküvő, amelynek főszereplői, a menyasszony és a vőlegény is táborunkban ismerkedett meg. Levi és Kitti az évek során több mint 25-ször vettek részt egyhetes katonai- és rendészeti pályairányító táborunkban. Kezdetben mint újoncok késöbb mint rajvezetők és évek óta mint kiképzők. 2017 nyara volt az első közös táboruk, ott ismerkedtek meg. Hosszú út vezetett idáig. Levente honvédtiszt lett, Kitti pedig rendőrtiszt, ma pedig örök esküt fogadtak egymásnak. Az est folyamán sok régi táborossal és kiképzővel találkoztam. Öröm volt látni, hogy a táborban kötött barátságok a mai napig kitartanak. Még egyszer sok boldogságot kívánok az ifjú párnak.
2023-12-03
Mint minden évben, úgy idén is tartunk télitábort. Mogyoródi klubhátunkban fűtött téglaépületben lesz a szállás és a foglalkozások is ott tartjuk. Jelentkezni weboldalunkon lehet, a táborok menüpont alatt.
2023-04-05
Június 25-én kezdődő turnusunk betelt, a július 9-én kezdődő pedig megnyílt.
2023-03-07
Nyári táborainkat február 15-én írtuk ki. A következő tábor akkor jelenik meg, amikor az előző már 80%-ra betelt. Az első turnus már 86%-ban betelt. Kizárólag weboldalunkon keresztül lehet jelentkezni.
2023-03-07
A tavaszi szünetben is tartunk tábort. Április 6tól 9 ig tölthetitek nálunk a tavaszi szünetet. A tábor vége húsvét vasárnap reggel 9kor. További részletek a táborok rovatban.
2022-09-05
A 114. turnus keddi kiképzési napján forgatott táborunkban az ATV Hazahúzó című műsorának stábja. A rendőrség éppen kutyás bemutatót tartott, amikor az interjúk készültek. Az adás itt újra megtekinthető
2022-08-18
Népszerű táborainkról közöl fényképes beszámolót a Blikk.
A teljes cikk itt újra elolvasható
2020-08-07
Táborainkról közöl fénképes beszámolót a Blikk.
A teljes cikk itt újra elolvasható.
2019-08-18
A 88. turnus keddi kiképzési napján élőben jelentkezett az m1 híradó tudósítója a táborból. A reggeli órákban érkeztek az első közös kínai-magyar táborba. Több csoportban folytak a foglalkozások. Láthattunk képeket az akadálypályás versenyekről és a fegyverügyességi döntőről is. Többen a harcjárműveket készítették elő a délutáni menetgyakorlathoz. Volt aki ezalatt a rövidhullámú rádiós ismereteit bővíthette. Az adás itt újra megtekinthető
2018-09-09
A tábor utolsó hetében Magyarországon élő kínai gyerekeket táboroztattunk. Erről közöl tudósítást és képriportot a Blikk.Teljes cikk
2018-05-07
Idén több mint kétszázezer gyerek indul valamilyen nyári táborba. A szüleik részére készített a Vasárnapi Blikk egy összeállítást a legnépszerűbb táborokról. Mivel a katonai táborok nagyon népszerűek ezért bennünket is megkeresett a lap.
Januártól közepétől folyik a beiratkozás. Az első turnus már február 17-én betelt és idén is két pótturnust kellett indítani a sok jelentkező miatt. Idén egységessé tettük a kedvezményeket: Lányok és határon-túli magyar gyerekek 5000 forint engedményt kapnak és 10.000 forintot fizetünk minden idén megszerzett friss "B" kategóriás jogsi mellé a táborba való beiratkozáskor.
2017-06-30
Táborunkról közöl képriportot a Blikk

Ide kattintva megnézheti a képriportot.
2017-05-04
Évek óta töretlen népszerűségnek örvend táborunk a külföldön élő magyarok körében is, mivel egyre többen ismerik fel annak előnyeit. Sokan közülük a választott lakhelyük anyanyelvének megfelelő iskolába íratják be gyermeküket, mert szeretnék, hogy minél jobban elsajátítsa az adott ország hivatalos nyelvét. Emiatt a gyerek napközben az osztálytársaival csak idegen nyelven társalog. Szülei hiába szeretnék, ha velük magyarul beszélne, mivel nincs ezt kivel gyakorolnia, emiatt sajnos hiányos marad a szókincse. Egy Németországban élő magyar család például már lassan nyolcadik éve minden nyáron hozzánk íratja be, lassan felnőtté váló fiukat, mert még a testvérével is németül beszélnek otthon. Az az egy-egy hét nagy hatással van a gyerekekre. Bővül a szókincsük, megtanulnak helyesen hangsúlyozni. Felveszik a többi korosztályos társuk beszédstílusát, könnyebben értetik meg magukat. Az elmúlt években az alábbi országokból érkeztek hozzánk fiatalok: Szlovákia, Románia, Szerbia, Ausztria, Németország, Hollandia, Ukrajna, Svájc, Spanyolország, Franciaország, Nagy-Britannia, Írország, USA, Egyiptom, Szudán, Vietnam, Kína.
2016-07-21
Bevallom elkényeztetjük Viktort, de hát melyik szülő nem ad meg mindent a gyerekének? Közben azért látom ennek a hátrányait. Mégsem tudtam igazán, hogyan tanulhatna fegyelmet úgy, hogy közben ő is élvezze azt. Aztán egy barátomtól hallottam a mogyoródi táborról, és rögtön megtetszett az alapötlet. Ezen a helyen a fiúk rendet és fegyelmet tanulnak, és arra is rádöbbenhetnek, hogy az életben semmit sem adnak ingyen. Arra gondoltam, jót tesz majd neki, hogyha egy héten át keményen fogják, és nem teheti azt, amit és amikor szeretne.Idézet Erdei Zsolt ökölvívó világbajnoktól. További részletek a ma megjelent Story magazinban.
2015-08-12
Táborunkban forgatott a TV2 Tények
Extrém táborokat mutattak be az esti híradóban
tovább a videóra
2015-07-20
Már az Egyesült Államokból is érkeznek táborunkba fiatalok.
Idén három New Jersey-i fiatal döntött úgy, hogy kipróbálja táborunkat.
tovább a videóra
2015-07-08
2014-07-19
Nyári táborainkról közöl cikket a hvg. A teljes cikk itt olvasható.
2014-07-13
Idén is több turnusban érkeztek gyerekek a mogyoródi military-táborba. A fiatalok egy hét alatt a gyakorlatban is elsajátíthatták a katonai alapismereteket, azaz mindazt, amit a sorkatonák annak idején az egy hónapos alapkiképzés alatt tanultak meg. Horváth Zsolt táborvezető elmondta, idén minden rekordot megdöntött a jelentkezők száma, ezért két pótturnust is meghirdettek, melyek pillanatok alatt beteltek. tovább a cikkre
2013-08-11
Táborunk és a honvédelem kapcsolatáról közöl egész oldalas cikket pénteki számában a Népszava. A 27. század egyik kiképzési napjáról számol be a napilap Szabó Iréne cikke alapján.teljes cikk
2013-07-28
A Dán közszolgálati rádió riportere egy egész napot töltött táborunkban. Főleg arra volt kíváncsi, hogy mi motiválja a tizenéves gyermekeket arra, hogy a nyarat egy katonai táborban töltsék.
2013-07-28
Az AP amerikai hírügynökség stábja forgatott a 25. század táborában. Egy egész napjukat végig követték kamerával az alaki foglalkozástól kezdve a harcászaton át egészen az esti takarodóig. A kiképzési napról egy 10 perces hiradó anyagot készítettek, amit az AP a világ 150 országába fog eljuttatni.
tovább a videora
2013-07-28
2012 óta rendszeres előadónk Furkó Kálmán Ezredes úr, aki az ejtőernyős fegyvernem keletkezésérők, történetéről tartott előadást a 25. század részére. Az előadás végén a szolnoki 34. Bercsényi Különleges Műveleti Zászlóalj két hivatásos ejtőernyős katonájának kíséretében mutatta be, hogyan kell az ejtőernyőt szabályosan behajtogatni és ugrásra előkészíteni. Az ügyesebbek be is öltözhettek és kipróbálhatták milyen nehéz az ejtőernyő ha még a fegyver is nyomja a vállukat.
2013-07-05
A két televíziós csatornával kötött megállapodás alapján a 2013-as tábor szezon előtt több mint 150-szor vetítik főműsor-idöben 30 másodperces szpotjainkat.
2013-06-28
Táborunkról közöl elismerő cikket a honvedelem.hu. A 22. turnust látogatták meg a Zrinyi média munkatársai akik a szerdai kiképzési napon vettek részt. A látottakat egy foto sorozatban is megörökítették. A táborban forgatott videoanyag pedig bekerült a Magyar Honvédség hétköznapjait bemutató Honvéd7 eheti adásába. Táborunkról szóló rész 4:23 kor kezdődik.
video
2013-04-23
Ha szeretnél a militarytábor csapatával találkozni, akkor keress meg bennünket a városligeti Rendőrnapon. A Pecsa mögötti szabadterületen a TEK sátra melett leszünk a Komondor harcjárművel. Ha kérdéseid vannak a táborrral vagy tovább tanulással kapcsolatban akkor ott felteheted nekünk. Nézd meg Kölyökkomandósaink bemutatóját is. Legközelebb májusban az Orczy kertben a Ludovika-napon fogunk kiállítani.
2012-10-06
Szeptember 28.án egésznapos járőr versenyen vett részt a Militarytábor és a Kölyökkommandó egy-egy csapata. Első alkalommal vettünk részt az Összhaderőnemi parancsnokság és a Hososz által szervezett versenyen. A pákozdi pálya sok érdekes akadályt tartalmazott. A terepfutás mellett egy szakaszon a Velencei tóban kellett kajakkal evezni. Volt gránát dobás és céllövészet, mindez időre. Sajnos idén nem sikerült az első három közé kerülnünk, de egy évünk van a következő versenyre felkészülni.
2012-08-09
Francia hiradós stáb forgatott táborunkban az utolsó héten.
Egész nap rögzítették a a kiképzési nap eseményeit, beszélgettek a résztvevő gyerekekkel. Az ORFK szóvivője interjut adott a stábnak. Garamvölgyi László szerint nagy hatással van az ilyen tábor a gyerekek személyiség fejlődésére. A francia közszolgálati hírügynökség által készített video anyagot több francianyelvű kereskedelmi és közszolgálati tv is leadta. A 2 perces francia nyelvű anyag
itt megtekinthető

2012-07-07
Egész napos foglalkozást tartott Furkó Kálmán ezredes úr 7 danos karate mester a 15.szd. tagjainak. A 65 éves legenda megmutatta, hogyan kell 10 cserepet egyetlen jól irányzott ütéssel eltörni. A mélységi felderítők munkájáról szóló előadást terepi gyakorlat követte, ahol a különböző rejtőzködési módokról kaptak gyakorlati bemutatót a résztvevők.
2012-04-11
Több éve működő táborunk szabályos működéséért két tábornok is védnökséget vállalt. A katonai terület védnöke ezentúl Domján László vezérőrnagy úr a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoka, míg a rendészeti terület védnöke Dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok úr az Országos Rendőr- Főkapitányság főtanácsosa. Tábornok urak a nyár folyamán több alkalommal is felkeresik táborunkat, hogy saját szemükkel lássák az ott folyó munkát.
2012-03-29
Az Auto-motor-tuning-show-n is megtaláltok bennünket március 30 és április 1 között a kőbányai vásárvárosban.
Standunkon lehet először látni azt a magyar fejlesztésű harcjárművet amelyet eddig csak csak fényképen rajzokonlehetett látni. Most élőben is találkozhattok a Komondorral. Lesz időnk táborral kapcsolatos kérdésekre is válaszolni. kaphattok terepszinű arcfestést és lesz fegyver összeszerelési bemutató militarytábor módra, bekötött szemmel és összebilincselt kézzel.
2012-01-17
A honvedelem.hu tudósítója kint járt a FeHoVán

A teljes cikk itt olvasható
2011-08-12
Többszöri újravágás után elkészült a hadijátékról készült kis video melyet a youtube-on tudtok megnézni.
Lehet kommentálni is.
tábor videó 2011 itt
Best of Harmat itt
2011-07-02
A 2011. 2 turnus tüzér harcszolgálati foglalkozása és a tüzér avatás videója itt tekinthető meg.
tüzér videó
Majd a videók közé is be lesz linkelve.
A tüzér harcszolgálati foglalkozás és a tüzér avatás videója
Köszönjük a Tatai tüzérek oktatását.
2011-03-04
Különleges versenyt szervez a Militarytábor Katonai Hagyományőrző Egyesület a március 17–20. között Budapesten megrendezendő FeHoVa – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállításon. Első alkalommal rendezik meg a Kalasnyikov fegyverügyességi versenyt, amelyre az aktív és a nyugállományú katonákat, valamint a fiatalokat egyaránt várják.

Ki Magyarország legügyesebb fegyverforgatója? Ki szedi szét és rakja össze a leggyorsabban a legendás AK–47-es gépkarabélyt? Esetleg bekötött szemmel? – erre a három kérdésre keresi a választ a Militarytábor Katonai Hagyományőrző Egyesület. Éppen ezért hirdették meg az 1. Kalasnyikov Fegyverügyességi Versenyt.

Mint azt Horváth Zsolt, a hagyományőrző egyesület vezetője a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta, a versenyt a március 17–20. között, Budapesten megrendezendő FeHoVa nemzetközi kiállításon, a Militarytábor standján tartják. Gyakorlásra minden nap 14 és 17 óra között lesz lehetőségük az érdeklődőknek, s a legjobb időt elérők pedig a 20-i döntőn indulhatnak mégpedig három – junior, aktív és szenior – kategóriában.

„A verseny ötlete 2009-ben született meg, amikor az egyesület meghívást kapott a Városligetben megrendezett honvédelem napi programra. A sátorban kiállított, hatástalanított gépkarabélyokat nagyon sokan vették kézbe és nézték meg. Jöttek olyan látogatók is, akik azzal dicsekedtek: annak idején, sorkatona korukban, milyen gyorsan tudták szét-, és összeszerelni a Kalasnyikovot. Volt aki be is mutatta tudását, s rögtön csatlakoztak hozzá olyanok is, akik jelenleg is aktív állományú katonák. A rögtönzött bemutató nagyon jól sikerült, és ekkor döntöttünk az első, hivatalos verseny meghirdetéséről” – mondta Horváth Zsolt, akitől megtudtuk a szabályok rendkívül egyszerűek lesznek. A versenyzőknek a szervezők által biztosított gépkarabélyt kell szabályosan, minél gyorsabban, részlegesen szét-, és összeszerelniük.

A versenynek egyébként nagy a tétje: sikerül-e megdönteni egy majdnem 40 éves rekordot? – hangsúlyozta a főszervező. A Kalasnyikov gépkarabély részleges szét-, és összeszerelésének magyarországi hadseregcsúcsát még 1971-ben állította be egy sorkatona. Révay Zoltán, bekötött szemmel, 18,3 másodperc alatt végzett a feladattal. A Borsod megyei Tardonán, a légvédelmi alakulatnál szolgált katona szinte állandóan a fegyver szét-, és összeszerelését gyakorolta, aminek meg is lett az eredménye. Jutalma akkor 10 nap rendkívüli szabadság volt. A ma 61 éves, kőfaragóként dolgozó férfit csak ínhüvelygyulladása akadályozza meg abban, hogy ő is részt vegyen az első hivatalos fegyverügyességi versenyen.
2011-02-03
Aki nem látta élőben a TV2 aktív műsorában a kölyökkommandót, itt megnézheti.
TV2 aktív kölyökkommandó
2010-12-07
Közkívánatra feltettük az oldalra a legjobb Youtube-os videóinkat.
Aki még nem volt táborban, ebből megtudhatja, mire számíthat.


SWAT akadálypálya
Ereszkedési gyakorlat
Fegyveres bűnöző elfogása
2010 nyári tábor I.rész
2010 nyári tábor II.rész
A TV2 Mokka vendégei voltunk
2009 nyári tábor
2008 nyári tábor
2010-12-01
India egyik legnagyobb, 3 milliós példányszámú angol nyelvű napilapjában jelent meg egy képriport a military tábor kölyökkommandójáról. Az AFP által készített anyagot átvette a kanadai The Star napilap is és a USA Today is.

USA Today fotoriportja itt látható
A The Times of India cikke itt olvasható
2010-12-01
Összesen 9-en vettek részt a búvárkiképzésen, amit az ORFK uszodájában tartottunk. Az előző heti elméleti oktatás után a jelölteknek a vízben kelett megmutatniuk hogyan sajátították el az ismereteket. Sikeres szerelési gyakorlat után le kelett merülni és rövid felszini úszás után a medence alján kelett a megfelelő irányba úszni. Néhány fiatal nem jól számolta ki az ólomsúly tömegét mert nem számolta bele a búvárruha felhajtó erejét ezért elsőre nem vikerült lemerülniük, de néhány zsebbe dugott ólomsúly segített a probléma megoldásában. Párosával folyt a kiképzés, aminek végére kellően elfáradt mindenki.
2010-08-28
A VPOP Merkur bevetési egységének meghívására a military tábor legjobbjai részt vehettek egy kiképzési napjukon. A jobbak végig mehettek a SWAT akadálypályán. Nem mindig szabályosan, de hát még gyerekek vagyunk. Sokan kaptak kedvet kommandósmunkához. A képek felkerültek a galériába.
2010-06-10
Négy nap alatt 23 bevetést teljesítettek azok a Mogyoródi önkéntesek, akit a Military tábor kétéltű járműjével vettek részt a Borsodi árvízi munkálatokban. Mindössze 3 óra alatt készítették fel a 7 és fél tonnás jármúvet a hosszú útra, az Edelényi polgármester előző éjszaka érkezett kifejezett kérésére. Oda-vissza 600 fárasztó kilométert tettek meg közúton a közel 50 éves páncélossal, mert a katasztrófa-védelem nem tudta megoldani szállításukat. A fővárosból kirendelt tűzoltók alárendeltségében dolgoztak, főleg felderítést végeztek a fertőzés veszélyes elöntött területeken az összedőlt házak között, valamint a tűzoltók szállításában és a kárhelyi ellátásában vettek részt. A helyiek nagyon örültek az érkezésüknek, napközben apró ajándékokat, plüssmackót, gyümölcsöt, frissen főzött kávét hoztak a jármű személyzetének, akik 4 napig szinte a szűk járműben laktak. Visszafelé 15 árvíz károsult gyermeket hívtak meg a Military Táborba, akik teljesen díjmentesen egy hetet tölthetnek el júliusban és augusztusban az árvíztől távoleső Mogyoródon.
2010-04-06
Idén első alkalommal kizárólag az interneten keresztül lehet táborunkba jelentkezni. Figyeljetek oda az adatok megadásakor. Regisztráció után - táborok - részletek - foglalás következik. Ha ezt kitöltötted akkor lesz a státuszod foglalt. Ezután kapsz egy emailt. Ezt követően kell átutalnod neked,vagy szüleidnek a tábordíját . Ezt három féle módon tehetik, Pay Pal, kártyás fizetés, vagy internetes átutalás. A fizetésre a sikeres foglalás után három munkanapotok van. Ha ez megtörtént akkor foglalásod státusza átmegy regisztráltba, amiről emailt is kapsz de bejelntkezéskor is fogod látni. Ez elvileg azt jelenti, hogy már semmi nem akadályoz meg abban, hogy a táborban részt vegyél. Nem foglalhatják el a helyedet. Ha esetleg foglalás előtt úgy látod ,hogy már nincs szabad hely egy táborban, akkor is foglalj, mert többen is a várólistáról kerülhetnek be. Aki még nem volt nálunk táborban az először lehetőleg az alaptábort válassza.
2010-03-30
Szinte minden gyermek vágyik arra, hogy a nyári szünetben legalább egy táborba eljusson. Van, aki sporttáborba, mások néptánc táborba, esetleg kézműves táborba szeretnének elutazni. És persze szép számmal akadnak olyanok is, akik egy katonai tábort akarnak kipróbálni a vakáció ideje alatt. Nos, idén már nekik sem kell otthon maradniuk.


A honvedelem.hu cikke itt folytatódik.


2010-03-30
Első helyezést ért el Kurucz Árpád a Pictures of the Year nevű nemzetközi fotópályázaton. A Népszabadság fotósa a Magyar Sajtófotó Pályázaton is több kategóriában kapott díjat: mindkét pályázaton Angyalbőrben minden kicsit más című képsorozata győzött, melyet a Mogyoródi Katonai Hagyományőrző Egyesület által szervezett Military táborban készített.


A honvedelem.hu cikke itt folytatódik.

2010-03-30
Kurucz Árpád a Népszabadság fotósa a militarytáborban készített képeivel nyerte meg a Magyar Sajtó fotó Pályázatot. Képeit május 2-ig lehet megtekinteni a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A díjnyertes képek itt megtekinthetők.

2010-03-26
1968 augusztusában a Magyar Néphadsereg legnagyobb, békeidőben történt bevetésére került sor a baráti Csehszlovákia területén.

A szégyenletes bevonulás 40. évfordulójának emlékére hadijátékot szervezett a militarytáborokat is szervező Mogyoródi Katonai Hagyományőrző Egyesület.

A stop.hu cikke itt folytatódik
2010-03-26
Hajózható utakat, csapásokat keresett a Hajógyári szigeten a Magyar Néphadsereg különleges raja. Nem éledt fel a Kádár-kor honvédsége, csak a Mogyoródi Katonai Hagyományőrző Egyesület (VKHE) segített be egyedülálló módon az árvízi munkálatokba.

A stop.hu cikke itt folytatódik
2010-03-26
Sokan érdeklődnek, milyen katonai járgányokkal lehet találkozni itt a táborban. Példaként említem a magyar hadiipar gyöngyszemeként számontartott FUG-ot amelyet 1964-ben gyártották, de a hazai fejlesztésű kétlétű 8 tonnás súlya ellenére ma is vígan úszik széles folyókon.

A TOTALCAR FUG tesztje itt olvasható

^M
szerencsejatek.hu
Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák
MaximArt DesignStúdió